Известие

Collapse
No announcement yet.

Отзиви за Алфа 156 1.9/2.4 JTD

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отзиви за Алфа 156 1.9/2.4 JTD

Здравейте, колеги!

Имам голям мерак да прилъстя една такава красавица с единия от двата мотора. Прочетох във форума преди около седмица най-различни мнения относно бензиновите двигатели. Специално за тези два вида нямам спомен да съм намерил информация. Ако е възможно, да ми дадете повече информация за работата и кой от двата си по-заслужава. Специално за този тип двигатели - JTD, съм чувал добри неща. Разбира се, за други марки автомобили. Точно пък за Алфа 156 едни ми казват - Не си взимай, ще съжаляваш, дурги пък - Супер е, няма да съжаляваш. Е, аз смятам, че една кола, каквато и да е тя, е такава, каквато собственикът я направи и по какъвто начин той се грижи за нея. И Мерцедес да е, последен писък, пак може да му стане нещо. (Аз така мисля ). Благодаря за отделилите време!

Поздрави!
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Здравей и на теб.
    Много правилно си се изказал!!!
    По темата имам,2.4 JTD 136 коня,и съм доволен от колата като цяло. Препоръчвам ти я стига да случиш на добър екземплеар. Този двигател го има с версия 136,140 и 150 коня като последните две се славят с доста добра динамика. За 1.9 нямам лични наблюдения но ако не трябва повече мощнот също не е лош двг.
    Last edited by Galeano; d.m.y г., 15:59.
    sigpic Alfasud/156 1.8ex
    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Здравей колега! Хубаво си се опътил към JTD -то Значи двата двигателя са много добри 1.9 и 2.4 ,сега разликата мегжду двата се вижда още от цифрите.2.4 върви повече от 1.9 ,но и харчи повечко,зависи кое от двете искаш.моята е 1.9 jtd 105hp и да ти кажа имам я вече една година и съм много доволен от нея,пък и дърпа стабилно а и разхода и е перфектен до сега съм дал по нея не повече от 400лв.говоряти за масла ремъци ролки,термостат,смених свещи и едни тампончета и това като я вземах.Мотора направо мърка, а и сега мисля да сложа едно чипче ,иначе според мен плуса на 1.9 спрямо едно 2.4 е по малкия разход и по малката тежест -окачването деяни повече(поне според мен)там за гражданската е по малко , а и мисля че 1.9 е по ефтин за подръжка от 2.4 ...някой колеги ми разправят че им били скъпа обтягащата ролка нз за 2.4 ма за 1.9 на dayco е 54лв. нз колегите от къде ги намират за по 300лв. ма това за ролката ми го каза един колега с 2.4 можеби за нея е толкова нз... а това а кой от двата двигателя да си земех трябва сам да решиш и най-важното алфа се избира от сърце а не просто така ,нека и други колеги споделят мнения и ти ще си направиш сметка дано съм ти бил в помощ.
      Alfa Romeo 156 1.9JTD 105hpsigpic

Comment

Съгласен съм с колегата adrian07, в крайна сметка всичко си опира до личен вкус и предпочитания. Аз бях с 155-ца около година и наистина много се откача с тия 150 коня под капака... обаче имах някои не дотам зарибяващи момента и реших да се кротна малко с нещо икономично като 1.9 и съм много доволен, наистина ми харчи малко (пътувам главно извън града и на месец си ги правя по 4-5000км). Макар и да не е лимузина с много удобства като 166, ми е много благоприятна край таз криза
        Alfa Romeo 156 1.9JTD 2000

Comment

вземай 2.4 и не му мисли много.. аз съм с този 136 коня и при мен смяната на ангренажния ремък + ролки и труд беше 200 левеа, така че няма какво да коментираме консумативите, цените са почти еднакви.

Comment

Благодаря ви!

Принципно засега съм маркирал две с мотор 1.9. Едната Алфа обаче е 144 кончета, явно е правено нещо, а другата си е 105. Тези дни ще видя да погледна тази с много магарета, малко инфо да получа. И цените на двете са еднакви - 5600 лева. Май са ниски,а? Или финансовата криза... Тази автокъща, където е "бързата" Алфа, е вече позната, оттам баща ми си купи кола преди няколко години, почти не я е пипал. Е, зависи на какво попаднеш. Пълно щастие няма, както се казва. Значи тази със 144 коня е 1999 година на 95000 км (едва ли реални), а другата е януари 2001 на 120000. С еднакъв мотор са, но зависи кой как работи.
            Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

провери я добре тази с 144 коня която е защото се сещаш предполагам как се кара чипната кола.. дано да случиш на добра.. аз моята доста време я търсих и само един оглед и направих преди да я взема, без никакви диагностики.. и добре се получи

Comment

Аз която и да взема, отивам в Перник на диагностика (колегата оттам сигурно знае в началото на града сервиза на ИВЕКО (D&N сградата). Досега всичко по Фиата, който в момента карам, е излизало. Но и аз почнах да сънувам 156-ца и дори да заспивам с мисълта как се возим заедно . Не ви будалкам, откачил съм по тази кола. Само дано попадна на читава не само по двигател. Но като се замисля, няма кола, която човек да си купи на старо и да не смени няколко основни неща. Не знае кога за последно е правено ремонти т.н.
                Last edited by svetkos_; d.m.y г., 16:55.
                Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

е дано скоро се похвалиш че не само я сънуваш успех с покупката.. за тези пари едва ли има по-добър автомобил

Comment

Наркоманията си е голямо нещо
                    Иначе аз съм за 2.4.Не смятам, че разхода е толкова голям,а са 30 коня по-вече.
                    мене ме нема, в целата схема........

Comment

за алфа 1.9

Да ти кажа едно мнение за дизела 1.9 JTD - стига да е запазена колата, бяга много и няма шум, което е предимство според мен - за икономията не знам. Пробвах такава бяла за 4 бона, с прагове и спойлер, даже още се продава в мобилето в Монтана. Не я взех само щото след нея пробвах една 2.0 155 коня за тия пари и се влюбих в нея и за 2 часа беше купена и регистрирана
                      Пич 5600 лв са много да знаеш от мене.
                      Alfa 156 2.0 - ех,
                      Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                      Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                      Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Приятел от 1 година съм с 2.4jtd и мерака си е същия и когато я взех.Пожелавам ти не да я сънуваш ами реално да си я караш.УСПЕХ и късмет в покупката
                        ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
                          Да ти кажа едно мнение за дизела 1.9 JTD - стига да е запазена колата, бяга много и няма шум, което е предимство според мен - за икономията не знам. Пробвах такава бяла за 4 бона, с прагове и спойлер, даже още се продава в мобилето в Монтана. Не я взех само щото след нея пробвах една 2.0 155 коня за тия пари и се влюбих в нея и за 2 часа беше купена и регистрирана
                          За дизел мисля че на са никак много
                          ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

ако си фенче на по-високи скорости,колега,вземай големия мотор, мен само звука на двигателя ме побърквавярно,разликата в километрите не е кой знае колко,но все пак 500 куб.отгоре не са хич малко.аз сам с 140 к.с. и просто нямам думи.успех ти желая
                            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
                              Е, оставаше при 50 кончета разлика да не си промениш желанието. Но пък за 5600, ако е приведена във вид е добра цена. Ще видим за какво иде реч. Ще се огледам и за 2,4, пък а дано... Иначе, да, продавам си Фиата поради причината, че отново имам нужда от по-силна кола. 1.2 мотор и 82 кончета е отлично, икономично. Беше ми трудно от Мерцедес 124 на Бравото, харесвам си го много, винаги съм искал такава кола, но пък се влюбих в 156-цата и като започнах да следя и цената им...
                              Last edited by svetkos_; d.m.y г., 18:51.
                              Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X